dissabte, 12 de febrer del 2011

EL VAIXELL DE LA SAL (1998)



Coneixeu el parador d’alguns dels que mengen xíndria en aquesta fotografia? Al centre, Michel P. Doucin, capità de la goleta Petrel.

L’11 de maig de 1998, un veler- goleta de debò, pilotat per un autèntic llop de mar, arribava al mercat de la vila, carregat de sal. Un cop descarregada i mesurada, es va transportar al salí de la vila.
Mentrestant s’organitzà una festa de mil dimonis, amb la participació de tots els centres escolars de la ciutat.

Va ser un dels“Tallers d’Història” més reeixits dels molts que es van viure a Sant Feliu al llarg d’una vintena d’anys. Molts encara el recordem.
Es tractava d’introduir la història local i comarcal a l’ensenyament. D’explicar com era la vida de la gent en un moment donat i en un espai molt determina.

Aquell curs de 1997/98 el tema va ser el mercat a l’edat mitjana i l’intercanvi de la sal a Sant Feliu de Guíxols. Els alumnes el van viure, implicats, amb diverses i variades escenificacions.
Allà hi havia artesans, representacions teatrals, malabars, danses, uns personatges d’aquell temps que arribaven en processó a la plaça, on es faria justícia contra uns condemnats a mort, seguit al peu de la lletra una crònica documentada.
I l’arribada del vaixell de la sal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada